shepelyeva-dostavili-do-sudu-dlya-obrannya-zapobizhnogo-zakhodu

Шепелєва доставили до суду для обрання запобіжного заходу

 • 8678 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Колишнього народного депутата Олександра Шепелева, затриманого напередодні правоохоронцями за скоєння низки злочинів, доставили до Печерського районного суду Києва для обрання запобіжного заходу, передає кореспондент УНН.

О.Шепелєва доставили до зали суду для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Олександра Шепелєва за підозрою у скоєнні замаху на вбивство та скоєнні ще низки злочинів, серед яких і розкрадання коштів.

Як повідомляв УНН, екс-депутат від "БЮТ" Олександр Шепелєв у ніч на 6 липня 2014 року втік разом із конвоїром із лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою. Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року.

О.Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року. Крім того, його підозрюють в участі у скоєнні замаху на вбивство на колишнього акціонеру "Родовідбанку" Сергія Дядечко.

3 квітня 2015 року Генеральна прокуратура України звернулася до Генпрокуратури РФ із запитом про видачу колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва.

У серпні 2016 року у ГПУ повідомили, що Російська Федерація офіційно відмовила Україні у видачі колишнього народного депутат Олександра Шепелєва.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос у серпні повідомив, що екс-нардеп Олександр Шепелєв погодився працювати на ФСБ РФ, внаслідок чого було відкрито стосовно нього кримінальне провадження за статтею “держзрада”.

8 лютого 2018 року вказану особу затримано співробітниками Служби безпеки України. При собі у затриманого виявлено ряд документів, у тому числі посвідчення співробітника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП