shmyhal-obhovoryv-z-premierom-liuksemburhu-konfiskatsiiu-rosiiskykh-aktyviv

Шмигаль обговорив з прем'єром Люксембургу конфіскацію російських активів

 • 19711 переглядiв

Шмигаль обговорив з прем'єр-міністром Люксембургу Фріденом питання конфіскації російських активів та відновлення України.

Український прем'єр Денис Шмигаль  обговорив з прем'єр-міністром  Люксембургу Люком Фріденом конфіскацію російських активів та відновлення України. Про це Шмигаль повідомив  у соцмережі X, передає УНН

Продуктивна зустріч з Люком Фріденом. Обговорили питання євроінтеграції та відновлення України,  гуманітарне розмінування. Зосередили увагу на конфіскації російських активів. Розповів про наші пропозиції щодо механізму

- написав Шмигаль у соцмережі X.

Також прем'єр  подякував за підтримку Формули миру Президента України та участь Люксембургу в коаліціях військової допомоги, зокрема закупівлі снарядів.

Доповнення 

Очільник зовнішньополітичного відомства Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив у вівторок, що запропонує ЄС використати 90 відсотків доходів від російських активів, заморожених у Європі, для закупівлі озброєння для України через Європейський фонд миру, конкретна пропозиція має бути подана у середу, 20 березня. 

Люксембург долучається до ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів Україні 08.03.24, 12:39 • [views_0]

Тетяна Краєвська

Політика