shmyhal-poiasnyv-metu-propozytsii-zaboronyty-aviatranzyt-do-rf-ta-bilorusi

Шмигаль пояснив мету пропозиції заборонити авіатранзит до рф та білорусі

 • 100682 переглядiв

Україна пропонує заборонити повітряний транзит до росії та білорусі, щоб унеможливити використання повітряного простору ЄС російським бізнесом і туристами та посилити санкційний тиск на агресора.

Ініціатива України заборонити авіатранзит до російської федерації та білорусі полягає в тому, щоб російський бізнес та російські туристи не могли комфортно використовувати небо ЄС для своїх цілей. Про це в ефірі телемарафону заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Наша ідея полягає в тому, щоб російський бізнес та російські туристи не могли комфортно використовувати небо ЄС для своїх цілей. Небо закрите для російського флоту, для білоруського авіаційного флоту, але ми ініціюємо й обговорили з партнерами цю ідею - закриття транзиту для будь-яких авіаперельотів в росію та з росії, так само як і з білорусі та в білорусь,

- сказав Шмигаль.

Деталі

Він зазначив, що закриття авіасполучення здорожчить логістику та принесе дискомфорт російським туристам.

Тому ми будемо наполягати на запровадженні такого виду санкцій. Переконаний, що наші партнери з Литви, а також Естонії і Латвії підтримають нашу пропозицію. Будемо працювати щодо цього з Єврокомісією,

- додав Шмигаль.

Нагадаємо

Україна пропонує заборонити повітряний транзит до росії та білорусі, щоб обмежити економічний потенціал та посилити санкційний тиск на агресора.