shmyhal-ukraina-zatsikavlena-u-budivnytstvi-novykh-transkordonnykh-elektromerzh-do-polshchi

Шмигаль: Україна зацікавлена у будівництві нових транскордонних електромереж до Польщі

 • 25216 переглядiв

Україна зацікавлена у будівництві трьох нових транскордонних ліній електропередач до Польщі для поглиблення інтеграції української енергетичної системи з Європою та стабілізації енергопостачання після російських атак.

Україна зацікавлена у будівництві трьох нових ліній електропередачі в Польщу, зокрема ліній "Нововолинська – Хелм", "Львівська – Кросно", "Дрогобич – Кросно". Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за результатами зустрічі з прем'єром Польщі Дональдом Туском, передає УНН.

Україна нещодавно пережила російські атаки на енергетичну інфраструктуру. Польща допомагає нам стабілізувати енергосистему шляхом імпорту в Україну електроенергії. Маємо взірцевий кейс будівництва лінії електропередач від Хмельницької АЕС до Жешува. Це поглиблює інтеграцію української енергосистеми з європейською. Ми зацікавлені у будівництві нових транскордонних ліній

- сказав Шмигаль.

Він уточнив, що розглядаються лінії "Нововолинська – Хелм", "Львівська – Кросно", "Дрогобич – Кросно".

Нагадаємо

Український уряд надав польському уряду пропозиції щодо будівництва автостради "Краківець-Львів-Броди-Рівне". Проект вже знаходиться на рівні обговорення між міністерствами.

Україна надала Польщі свої пропозиції щодо будівництва автостради "Краківець-Львів-Броди-Рівне" - Шмигаль 28.03.24, 16:23 • [views_0]