sholts-povtoryv-vidmovu-postavky-taurus-ukraini-ale-napoliahaie-na-zbilshenni-yevropoiu-dopomohy-ukraini-pislia-kroku-ssha

Шольц повторив відмову поставки Taurus, але наполягає на збільшенні Європою допомоги Україні після кроку США

 • 18828 переглядiв

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Європа повинна продовжувати збільшувати допомогу Україні навіть після схвалення великого пакету допомоги від США, але він залишив у силі свою відмову відправити в Україну крилаті ракети великої дальності "Таурус".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив у середу, що Європа має продовжувати нарощувати допомогу Україні навіть після схвалення великого пакета допомоги США, але ясно дав зрозуміти, що він дотримується своєї відмови від надсилання крилатих ракет великої дальності Taurus Україні, повідомляє AP, пише УНН.

Деталі

Шольц виступив після зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком у Берліні. "Ці дві країни є найбільшими в Європі постачальниками військової допомоги Україні,.. і обидві пообіцяли продовжувати це стільки, скільки потрібно", - вказує видання.

Цього тижня Україна отримала підтримку завдяки схваленню Конгресом США пакету військової допомоги США на суму 61 мільярд доларів, який відкладався протягом кількох місяців. Шольц назвав це "обнадійливим та необхідним сигналом".

"Але я також хочу чітко сказати, що рішення Сполучених Штатів не звільняє нас тут, у Європі, від завдання подальшого розширення нашої підтримки України, щоб країна могла захистити себе від агресора", - сказав канцлер ФРН.

Як вказує видання, "Шольц, чия країна нещодавно зобов'язалася поставити Україні третю батарею ракет Patriot, знову закликав інші європейські країни, які мають таку систему, перевірити, чи можуть вони залишити її в запасі".

Про Taurus

Тим не менш, на запитання, чи скасує він свою відмову, що часто критикується, послати ракети Taurus, Шольц докладно перерахував військову техніку, надану Німеччиною, і додав: "Що стосується згаданої вами системи озброєння, моє рішення не зміниться".

Шольц стверджує, що ракети Taurus можуть бути використані відповідально лише за участю німецьких солдатів, як усередині, так і за межами України, та каже, що це межа, яку він не хоче перетинати.

Сунак, який у вівторок пообіцяв нову військову допомогу Україні, похвалив зусилля Німеччини в галузі протиповітряної оборони, зокрема, і сказав, що "кожна країна має різні речі, які вона може запропонувати".

"Storm Shadow та інше справді потрібне Україні на полі бою": Зеленський переговорив з Сунаком про пакет допомоги23.04.24, 12:40 • [views_0]