shotlandiya-planuye-zalishitisya-na-yedinomu-rinku-yes-pislya-brexit-ministr

Шотландія планує залишитися на єдиному ринку ЄС після Brexit - міністр

 • 8494 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Перший міністр Шотландії Нікола Старджен заявив, що захистить місце Шотландії в Європі після того як Велика Британія залишить Європейський Союз, передає УНН з посиланням на Associated Press.

Н.Старджен, який підтримував незалежність Шотландії, запропонував у вівторок дозволити Шотландії залишитися на єдиному європейському ринку, навіть після того як Британія вийде з ЄС. Він також запропонував передати істотні повноваження шотландському парламенту.

Зазначається, що раніше, глава казначейства Філіп Хеммонд сказав, що для Шотландії майже нереально отримати особливі поступки під час Brexit.

Формальні переговори з Брюсселем щодо Brexit, таким чином, розпочнуться не пізніше кінця березня наступного року.

Нагадаємо, уряд Терези Мей зобов'язався оприлюднити основні деталі майбутнього переговорного процесу з керівництвом ЄС, не вдаючись при цьому в будь-які подробиці, розголошення яких може послабити позиції Британії на переговорах.

Як повідомляв УНН, під час референдуму в червні 2016 року більшість жителів Британії (51,9%) висловилися за вихід країни зі складу ЄС.

На початку листопада Високий суд у Лондоні ухвалив, що уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору, що формально запускає процедуру виходу з Євросоюзу, без схвалення парламенту.

Передбачається, що переговори про умови виходу Британії з Євросоюзу триватимуть близько двох років.

Українські Національні Новини

Новини Світу