shturmuvaly-marinku-ta-vuhledar-povidomleno-pro-pidozru-5-boiovykam

Штурмували Мар’їнку та Вугледар: повідомлено про підозру 5 бойовикам

 • 20214 переглядiв

П'ятьом бойовикам, які штурмували українські позиції у Мар'їнці та Вугледарі, Служба безпеки України оголосила про підозру, їм загрожує довічне ув'язнення.

Служба безпеки України повідомила про підозру п’яти бойовикам, які штурмували позиції Сил оборони в Мар’їнці та Вугледарі. Їм загрожує довічне ув’язнення. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

Зловмисники входили до складу окупаційних угруповань Південного військового округу збройних сил росії. Перебуваючи у складі бойових підрозділів країни-агресора, фігуранти брали участь у штурмах позицій ЗСУ на Донеччині.

На початку квітня цього року українські захисники взяли бойовиків у полон під час запеклих боїв поблизу Красногорівки та Вугледара.

Серед затриманих - мешканець тимчасово окупованого Криму. У березні 2024 року він добровільно приєднався до 40-ї окремої бригади морської піхоти збройних сил рф. Після проходження військової підготовки на полігонах в Севастополі та Бердянську його відправили штурмувати українські позиції у Волноваському районі,

- йдеться у повідомленні.

Прибувши на фронт, зловмисник не встиг приступити до виконання бойового завдання російського командування. Українські воїни повністю знищили його батальйон, а його, як єдиного вцілілого, взяли у полон.

Ще четверо бойовиків - мешканці тимчасово окупованої частини Донеччини.

За даними військової контррозвідки СБУ, троє з них приєдналися до окупаційних угруповань росії ще у 2014 році. Тоді вони брали активну участь у бойових діях проти сил АТО в районі Іловайська, Дебальцевого та Волновахи.

Після початку повномасштабного вторгнення росії фігуранти обстрілювали позиції українських військ на Донеччині, використовуючи важкі міномети, реактивні протитанкові гранати й кулемети.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території, та/або в збройних формуваннях держави-агресора).

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

01.02.24, 16:45 • [views_0]