shvetsiya-dala-dozvil-na-pivnichniy-potik-2

Швеція дала дозвіл на "Північний потік-2"

 • 14107 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Швеція схвалила заявку від компанії Nord Stream 2 на прокладку двох ниток газопроводу через свою економічну зону в Балтійському морі. Про це з посиланням на заяву уряду в четвер повідомляє Reuters, передає УНН.

"Наше рішення полягало в тому, що ми не змогли сказати "ні", - сказав міністр підприємництва та інновацій країни Мікаель Дамберг.

Проект вартістю 9,5 млрд євро (11,24 млрд дол.) дозволить постачати російський газ до Німеччини в обхід України. "Північний потік-2" зазнав критики з боку США, які заявили про те, що проект підриває енергетичну безпеку Європи.

Nord Stream 2 повністю належить російському газовому монополістові "Газпром". Німецькі енергетичні групи Uniper і Wintershall, англо-нідерландська група Shell, австрійська OMV і французька Engie фінансують трубопровід протяжністю 1225 км, відзначає видання.

У Німеччині та Фінляндії компанія Nord Stream 2 також вже отримала повний комплект дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу. Ще на проект потрібно отримати дозвіл у Данії.

Українські Національні Новини

Новини Світу