sili-oboroni-pivdnya-poperedili-pro-zagrozu-tochkovikh-raketnikh-obstriliv

Сили оборони Півдня попередили про загрозу точкових ракетних обстрілів

 • 950913 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Наразі в Чорному морі розташоване вороже угруповання із 16 кораблів, 4 з яких – ракетоносії. Проте, окупанти змінюють тактику і замість масованих ракетних обстрілів можуть застосовувати точкові атаки. Про це в ефірі телемарафону розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає УНН

Цитата

«Корабельне угруповання ворога складається із 16 кораблів, серед яких продовжують перебувати 4 ракетоносії: 2 надводних і 2 підводних. Це означає, що до залпу можуть бути готові понад 20 “калібрів”. Досить потужний потенціал, який говорить про можливість нанесення ракетних ударів будь-якої миті, бо кораблі спорядження готові і знаходяться на бойовому чергуванні», – розповіла Гуменюк.

Вона додала, що, як правило, готовність такої кількості ракетоносіїв на бойовому чергуванні говорить про підготовку до ракетної атаки. Проте, якою саме вона буде, залежить від тактики, яку обере командування ворога.

«Вони вже зрозуміли, що масовані ракетні атаки – це не той результат, на який вони розраховують, це великі витрати і мала віддача. Скоріше за все, використовуватимуть точкові атаки, як це було по Кременчуцькому району, коли піднімаються в повітря і авіація, і морські ракетоносії, щоб заплутати наші системи протиповітряної оборони. Таким чином вони намагаються відволікати увагу різними способами. Але що стосується морського напрямку, то пуски ракет можуть бути будь-якої миті», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо

Російські окупанти 78 разів обстріляли територію Херсонщини. По мирних населених пунктах області випустили майже 360 снарядів з мінометів, РСЗВ, артилерії, танків та БПЛА.

Українські Національні Новини

Війна