siriyski-uryadovi-viyska-zaynyali-istorichniy-tsentr-aleppo

Сирійські урядові війська зайняли історичний центр Алеппо

 • 7393 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Під час масштабного наступу на сході Алеппо сирійські урядові війська відвоювали у повстанців важливі райони міста, під контролем Дамаска перебуває вже весь історичний центр Алеппо. Про це у середу повідомила Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Напередодні спостерігачі повідомили, що війська президента Сирії Башара Асада зайняли 75% східної частини Алеппо, захоплені сім районів, в тому числі стратегічно важливий великий квартал Аш-Шаар.

Наступ на схід Алеппо було розпочато в середині листопада. З тих пір свої будинки там залишили понад 80 тисяч жителів.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини має розгалужену мережу інформаторів в Сирії, проте його інформацію дуже важко перевірити з незалежних джерел.

У той же час, за даними російського Центру з примирення ворогуючих сторін в Сирії, бійці помірної опозиції змушені були залишити місто Хан-ель-Шейх в передмісті Дамаска. Близько 3 тисяч бійців здали зброю і разом з сім'ями виїхали в провінцію Ідліб. У повідомленні центру наголошується, що практично всі будівлі в місті зруйновані.

Нагадаємо, російський полковник загинув під час обстрілу Алеппо.

Українські Національні Новини

Новини Світу