sitnik-spodivayetsya-na-priskorennya-protsesu-ekstraditsiyi-suddi-chausa-do-ukrayini

Ситник сподівається на прискорення процесу екстрадиції судді Чауса до України

 • 8311 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Представники Національного антикорупційного бюро України найближчим часом планують відвідати з візитом колег з Молдови, після чого може прискоритися процес екстрадиції судді Миколи Чауса. Про це сьогодні сказав на брифінгу директор НАБУ Артем Ситник, передає УНН.

Ситник наголосив, що для нього не зрозуміло, чому процес екстрадиції судді Чауса затягнувся, оскільки йдеться про невелику справу.

"Чомусь сама процедура дуже затягнулася. У нас нещодавно була зустріч і ми підписали меморандум про співпрацю з нашими молдовськими колегами з антикорупційним центром. Найближчим часом плануємо візит-відповідь. Сподіваюся, цей візит прискорить процедуру", - вважає він.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від посади суддю Дніпровського районного суду Миколу Чауса, якого піймали на хабарі у 150 тис. дол.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду в інтересах підсудного. Повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст.368 ККУ йому направили 11 серпня. 6 вересня 2016 року Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. 27 жовтня 2017 року в розшук суддю Чауса оголосив Інтерпол.

Українські Національні Новини

Політика