sk-rf-porushiv-spravu-proti-15-suddiv-konstitutsiynogo-sudu-ukrayini

СК РФ порушив справу проти 15 суддів Конституційного суду України

 • 11648 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно 15 суддів Конституційного суду України, передає УНН з посиланням на прес-службу СК РФ.

Як заявили в СК РФ, в 2014 році в Криму було проведено "референдум", на якому "більшістю голосів жителы Автономної Республіки Крим та міста Севастополя висловилися за возз'єднання Криму з Росією".

"На підставі укладеного міжнародного договору Республіка Крим і місто Севастополь увійшли до складу Російської Федерації. Цей договір визнаний Конституційним судом Росії відповідним російській Конституції", - відзначили в СК.

Після цього, як зазначається, судді Конституційного суду України прийняли рішення про визнання декларації про незалежність Криму такою, що не відповідає Конституції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії завели справу за залучення до відповідальності і затримання Вишинського

"Як вважає слідство, подібним рішенням, що має дискримінаційний характер, був порушений основоположний принцип міжнародного гуманітарного права - права народу на самовизначення - закріплений в Статуті ООН, Міжнародному пакті "Про громадянські та політичні права", а також в рішеннях Міжнародного суду ООН", - заявили в СК РФ.

Повідомляється, що за російським законодавством іноземні громадяни, які вчинили злочин стосовно російських громадян, притягуються до кримінальної відповідальності за російським Кримінальним кодексом.

Справу порушено кримінальну справу стосовно суддів Юрія Бауліна, Василя Бринцева, Сергія Вдовиченка, Михайла Гультая, Михайла Запорожця, Олександра Литвинова, Миколи Мельника, Сергія Саса, Олега Сергійчука, Ігоря Сліденка, Петра Стецюка, Олександра Тупицького, Наталії Шапталь, Станіслава Шевчука і Віктора Шишкіна. Вони підозрюються в скоєнні злочину, передбаченого ст.136 КК РФ (порушення рівності прав і свобод людини і громадянина).

Нагадаємо, Росія анексувала Крим і Севастополь після так званого "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу.

Українські Національні Новини

Політика