skandalnyi-kontrakt-mizh-mou-ta-lvivskym-arsenalom-pro-zakupivliu-snariadiv-analiz-na-kholodnu-holovu-film

Скандальний контракт між МОУ та "Львівським арсеналом" про закупівлю снарядів: аналіз на "холодну голову" - ФІЛЬМ

 • 17639 переглядiв

Журналістське розслідування виявило скандальний контракт між міністерством оборони України та "Львівським арсеналом" на закупівлю 100 000 мінометних пострілів на суму 1,4 млрд грн. Більшість коштів заарештовано, частина з них була використана для закупівлі снарядів за кордоном і зараз зберігається у Словаччині.

УНН провів журналістське розслідування щодо скандальної закупівлі мінометних пострілів за контрактом між міністерством оборони України та компанією "Львівський арсенал" та підготував фільм на основі зібраних матеріалів.

Ще восени 2022 року МОУ та "Львівський арсенал" підписали контракт на постачання 100 тисяч мінометних пострілів на суму майже 1,4 млрд гривень. Проте досі Збройні сили України не отримали боєприпаси.

Як виявилося, більша частина коштів заарештована на рахунках компанії "Львівський арсенал", а на іншу частину за кордоном були закуплені снаряди, які зараз зберігаються у Словаччині. 

У січні 2024 року правоохоронці провели обшуки у рамках кримінального провадження щодо невиконання контракту і оголосили 5 підозр.

Хто підписував контракт, як розвивалися події  і що зараз відбувається у кримінальному провадженні  - дивіться у фільмі.