slovachchyna-nadala-ukraini-dvi-rozminuvalni-mashyny-ta-inshu-tekhniku

Словаччина надала Україні дві розмінувальні машини та іншу техніку

 • 31037 переглядiв

Словаччина надала Україні дві механізовані машини для розмінування та інше інженерне обладнання для допомоги в гуманітарному розмінуванні, зокрема в деокупованих населених пунктах Херсонської області.

Україна та Словаччина обговорила тему гуманітарного розмінування, також Словаччина надала 2 машини механізованого розмінування та іншу інженерну техніку. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, пише УНН.

Зай ого словами, вони обговорили заходи для покращення безпеки на спільному кордоні, а також питання протидії транснаціональній злочинності.

"Окремо зосередилися на гуманітарному розмінуванні. Подякував Словаччині за важливу технічну допомогу для піротехніків ДСНС України. Це дві машини механізованого розмінування та інженерна техніка. Вони допоможуть швидше та ефективніше очищувати від вибухонебезпечних предметів деокуповані населені пункти Херсонщини. І що надзвичайно важливо — така техніка допомагає зберегти життя наших саперів" - пише Клименко.

Він додав, що крім цього, в фокусі уваги була реалізація Формули миру Президента України щодо радіаційної та ядерної безпеки. Між Державною прикордонною службою України та МВС Словаччини підписано угоду за напрямком взаємодії в галузі радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної безпеки на кордоні.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запевнив, що Словаччина підтримує вступ України до ЄС і не перешкоджатиме цьому процесу та навіть поділиться своїм досвідом вступу до Євросоюзу.