slukhannya-pro-porushennya-rf-konventsiyi-oon-z-morskogo-prava-priznacheno-na-12-travnya-o-zerkal

Слухання про порушення РФ конвенції ООН з морського права призначено на 12 травня - О.Зеркаль

 • 12727 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Проведення організаційного слухання у арбітражі за позовом України про порушення Росією Конвенції ООН з морського права призначено на 12 травня. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль в коментарі DT.UA, передає УНН.

"Слухання з процедурних питань призначено на 12 травня. Під час цього слухання вирішуватимуться організаційні питання", – повідомила заступник міністра.

О.Зеркаль допустила, що заради затягування процесу російська сторона може наполягати на тому, що суд повинен спочатку ухвалити рішення щодо своєї юрисдикції, а вже після — розглядати справу по суті.

"Наша думка — неможливо розглядати питання юрисдикції суду без розгляду питання по суті", – уклала вона.

Нагадаємо, у вересні минулого року Міністерство закордонних справ України офіційно спрямувало до МЗС РФ повідомлення про арбітраж і позовну заяву про ініціювання арбітражного розгляду відповідно до Додатку VII до Конвенції ООН з морського права 1982 року. За допомогою арбітражу Україна намагається припинити порушення Російською Федерацією положень Конвенції, а також захистити свої права у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці, включаючи права України на природні ресурси континентального шельфу Криму.

У грудні Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що Україна готова довести в арбітражі порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

Українські Національні Новини

Політика