smert-mobilizovanoho-na-zakarpatti-zareiestrovano-kryminalne-provadzhennia

Смерть мобілізованого на Закарпатті: зареєстровано кримінальне провадження

 • 45192 переглядiв

За фактом смерті мобілізованого військовослужбовця під час перевезення до навчального центру в Закарпатській області відкрито кримінальне провадження за підозрою у перевищенні службових повноважень військовою посадовою особою.

За фактом смерті мобілізованого чоловіка дорогою до навчального центру у Закарпатській області відкрито кримінальне провадження з передньою правової кваліфікацією – перевищення влади чи службових повноважень військовою службовою особою. Про це у вівторок повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора, передає УНН

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру у Закарпатській області. Інцидент стався 23 квітня на Львівщині. Попередня правова кваліфікація – перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України)

- йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, наразі встановлюються причини настання смерті чоловіка та обставини, які могли до цього призвести. 

Досудове розслідування доручено здійснювати слідчим територіального управління ДБР у м. Львові.

Нагадаємо 

По дорозі до навчального центру у військовозобов'язаного стався епілептичний напад, офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу і викликав "швидку", але медики не встигли, інцидент став приводом для службової перевірки. 

23.04.24, 13:36 • [views_0]