smertelna-dtp-u-kharkovi-apelyatsiyniy-sud-zminiv-virok-zasudzhenomu

Смертельна ДТП у Харкові: Апеляційний суд змінив вирок засудженому

 • 17752 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Апеляційний суд Харківської області змінив вирок Тиграну Єнгібаряну, якого суд визнав винним у скоєнні смертельної ДТП у Харкові. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Сьогодні Апеляційний суд області змінив вирок Московського районного суду, за яким громадянина Єнгібаряна було визнано винним у скоєнні смертельної ДТП та засуджено до 3 років позбавлення волі. Апеляційний суд призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки та із забороною керувати транспортними засобами ще на три роки", - зазначили у прес-службі.

Оскільки рішення апеляційної інстанції вступають в законну силу з моменту їх проголошення, засудженого звільнили з-під варти у залі суду.

"Прокуратура і під час розгляду провадження першою судовою інстанцією, і під час апеляційного оскарження наполягала на реальній мірі покарання для винуватця ДТП, у які загинув молодий хлопець. Питання про подання стороною обвинувачення касаційної скарги буде вирішено одразу після того, як до нас надійде повний текст рішення і процесуальні керівники його вивчать", - повідомили у відомстві.

Раніше прес-служба прокуратури області повідомляла, що 23 квітня Московський районний суд м. Харкова визнав винним 18-річного харків'янина у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть, та завідомому залишенні без допомоги постраждалого (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України). Тоді суд призначив водію покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. У суді прокуратура наполягала на 5 роках позбавлення волі для молодика.

Нагадаємо, 16 січня близько 15:15 на Салтівському шосе Toyota Camry на світлофорі збила 17-річного хлопця, якого від удару два рази розвернуло в повітрі. Потерпілий загинув. Водій втік, кинув машину в гаражах, зняв номери, але через годину його затримали. Ним виявився 18-річний харків’янин. Машина з номерами Ах 5050 АТ зареєстрована на 18-річного Тиграна Єнгібаряна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП