sochi-pozbavili-prava-provoditi-chempionat-svitu-iz-bobsleyu-i-skeletonu-2017

Сочі позбавили права проводити чемпіонат світу із бобслею і скелетону-2017

 • 17259 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) вирішила перенести чемпіонат світу із Сочі в інше місце. Про це повідомляє прес-служба федерації, передає УНН.

“Виконавчий комітет IBSF відчув, що в цей важкий час розсудливо не проводити такий захід в Росії”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, місце, де відбудеться чемпіонат буде визначено найближчими днями.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято з двох основних причин.

“По-перше, щоб усі спортсмени і тренери змогли взяти участь у змаганнях, що зосереджені перш за все на спорті, а не на звинуваченнях і дискусій — незалежно від того, виправданих чи ні. По-друге, Федерація бобслею Росії доклала багато зусиль для підготовки чемпіонату світу, проте за нинішнього „клімату“ було б практично неможливо оцінити зусилля оргкомітету турніру чи якість центра „Санки“ як одного з кращих трас у світі”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, німецька федерація бобслею і санного спорту виступила проти бойкоту чемпіонату світу з бобслею і скелетону, але запропонувала перенести змагання із Росії в іншу країну.

Нагадаємо, 11 грудня латвійська збірна зі скелетону на чолі з неодноразовим чемпіоном світу Мартіном Дукурсом оголосила бойкот чемпіонату світу 2017 року, який в лютому мав відбутися у російському Сочі.

Українські Національні Новини

Спорт