sogodni-ochikuyutsya-khoroshi-novini-schodo-zvilnennya-u-rf-dvokh-ukrayintsiv

Сьогодні очікуються хороші новини щодо звільнення у РФ двох українців

 • 11677 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. У п'ятницю, 2 березня, очікуються хороші новини щодо звільнення двох українців, які незаконно утримуються в російських в'язницях. Про це раніше повідомила представник України у підгрупі з гуманітарних питань ТКГ, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"У п'ятницю ми чекаємо добрих новин по двох українцях, незаконно утримуваних у російських в'язницях, і стоїмо на тому, що цей процес звільнення наших з РФ має бути розблоковано й продовжено", - повідомила вона.

При цьому політик зазначила, що поки немає зрушень і просувань в питанні звільнення заручників в ОРДЛО. "Їх нам не віддають", - додала І.Геращенко.

З її слів, у середу на засіданні гуманітарної групи ТКГ відбулася непроста дискусія щодо продовження звільнення заручників.

"Представники ОРДЛО наполягають на передачі їм громадян РФ, які "боролись за молодие рєспублікі і защіщалі русский язик". Позиція української сторони тут незмінна: ми готові передати заблудших росіян РФ, яка направила їх на Донбас воювати проти українців, в обмін за звільнення бранців Кремля (Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Панова, Карпюка, Клиха, інших бранців)", - вказала вона.

Нагадаємо, зі слів І.Геращенко, зірвалося звільнення 5 хлопців з ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП