sogodni-sud-rozglyane-spravu-eks-mera-slovyanska-shtepi

Сьогодні суд розгляне справу екс-мера Слов‘янська Штепи

 • 6932 переглядiв

ХАРКІВ-КИЇВ. 22 січня. УНН. Сьогодні о 12:30 у Жовтневому районному суді м.Харкова відбудеться чергове засідання по справі екс-мера Слов‘янська Нелі Штепи. Це буде 4-й за рахунком суд, де справа Штепи розглядають з самого початку в 5-й за рахунком раз, а судова колегія, яка знову допитає всіх свідків, буде 11-ю за рахунком, передає кореспондент УНН.

На сьогодні є вісім томів розглянутих матеріалів справи в судах. 13 січня у Нелі Штепи закінчився запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з використанням електронного браслета, а новий нікому обрати: в Ленінському райсуді Харкова, де раніше слухалася справа Штепи, просто не залишилося суддів крім тих, які вже брали участь у цьому процесі або вийшли з нього шляхом самовідводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді у справі Штепи взяли самовідвід

Нагадаємо, що 20 вересня Ленінський райсуд за клопотанням захисту змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з утримання в СІЗО на цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом.

У той же час, прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом завідомо неправосудного рішення (ст. 375, ст. 368 КК України) щодо заміни запобіжного заходу обвинуваченої Штепі врозріз з вимогами ч.5 ст. 176 КПК України, яка передбачає виключно утримання під вартою для підозрюваних у скоєнні подібних злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-мера Слов’янська Штепу будуть судити у новому суді

Штепа затримана 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП