sogodni-v-okupovanomu-krimu-urochisto-vidkriyut-kerchenskiy-mist

Сьогодні в окупованому Криму урочисто відкриють Керченський міст

 • 12178 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Сьогодні в окупованому Криму урочисто відкриють Кримський міст через Керченську протоку, у заході візьме участь президент Росії Володимир Путін, передає УНН з посиланням на прес-службу Кремля.

"15 травня Володимир Путін візьме участь у відкритті автодорожньої частини Кримського моста. Глава держави ознайомиться з готовністю Єдиного центру управління дорожнім рухом та всіх експлуатаційних служб до роботи транспортного переходу через Керченську протоку", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали, як виглядає Кримський міст напередодні відкриття

При цьому руху легкового та громадського транспорту по Кримському мосту з обох сторін буде запущено 16 травня.

Відзначається, що міст побудували на півроку раніше запланованого терміну.

Кримський міст зводиться за рахунок коштів федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить близько 228 млрд руб. (близько 4 млрд доларів). У міністерстві транспорту РФ заявляли, що забезпечать відкриття автомобільного руху по споруджуваному Керченському мосту до грудня 2018 року, а рух поїздів — до 2019-го.

У березні 2018 року відомство уточнило, що вже в травні проїзд буде відкрито для легкового транспорту та пасажирських автобусів.

8 травня стало відомо про завершення будівництва автодорожньої частини Кримського мосту.

Урочиста церемонія відкриття мосту через Керченську протоку неодноразово переносилася: називалися дати 5 травня, потім 15 травня, 16 травня.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнається Україною і більшістю країн світу.

Українські Національні Новини

Політика