sogodni-vidbudetsya-final-ligi-yevropi-1

Сьогодні відбудеться фінал Ліги Європи

 • 10287 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Колишній володар Кубка чемпіонів ФК "Олімпік" зіграє з дворазовим переможцем Ліги Європи УЄФА "Атлетіко" у фінальній зустрічі нинішнього розіграшу ЛЄ, повідомляє УНН з посиланням на сайт УЄФА.

Фінал Ліги Європи УЄФА 2018 року зведе в Ліоні клуби, які здобули перемоги в дебютних розіграшах двох головних клубних турнірів УЄФА в їх сучасному форматі. "Атлетіко" виграв у 2010 році першу Лігу Європи УЄФА, коли та прийшла на зміну Кубку УЄФА, а марсельський "Олімпік" став в 1993 році переможцем першого розіграшу Ліги чемпіонів УЄФА.

Перш команди перетиналися в турнірах УЄФА лише раз - на груповому етапі Ліги чемпіонів-2008/09. "Атлетіко" під керівництвом Хав'єра Агірре обіграв "Олімпік" Еріка Геретса вдома (2:1), а потім домігся нульової нічиєї на "Велодромі".

Марсельці виграли лише чотири з 15 єврокубкових зустрічей з командами чемпіонату Іспанії, поступившись у восьми. Зате відразу дві перемоги були здобуті в цьому сезоні. В 1/8 фіналу "Олімпік" обіграв "Атлетік" з Більбао на власному стадіоні (3:1) і в гостях (2:1), здобувши з сьомої спроби першу перемогу в Іспанії.

Статистика "Атлетіко" в матчах з командами чемпіонату Франції становить 6 виграшів, 5 нічиїх і 1 поразку. Єдиного фіаско іспанці зазнали в 1/8 фіналу Кубка УЄФА-1999/2000 року на полі "Ланса". На тлі нічиєї в Мадриді (2:2) це призвело до вильоту "Атлетіка" з єврокубка.

Участь низки гравців французького колективу у матчі під питанням - Роланду (литковий м'яз), Сарр (плече), Мітроглу (стегно), Пайєт (стегно).

Примітно, що для "Атлетіко" це другий єврокубковий фінал в Ліоні. У 1986 році іспанці поступилися київському "Динамо" у вирішальному матчі Кубка кубків 0:3.

Зауважимо, що для іспанських клубів даний фінал Ліги Європи стане сьомим і перший для клубу з Франції.

Окрім того додамо, Кубок, який вручається за перемогу в Лізі Європи УЄФА, важить 15 кілограмів, не має ручок і є найважчим клубним трофеєм Європи. Для футболістів і тренерського штабу команди-переможниці буде виділено 40 пам'ятних медалей.

Нагадаємо, що свисток про початок зустрічі буде даний Бьорном Кейперсом о 21:45.

Українські Національні Новини

Спорт