sogodni-vidbudetsya-final-zhinochoyi-ligi-chempioniv

Сьогодні відбудеться фінал жіночої Ліги чемпіонів

 • 11448 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. На стадіоні "Кардіфф Сіті" в столиці Уельсу "Ліон" зіграє з "Парі Сен-Жермен" у першому суто французькому фіналі жіночої Ліги чемпіонів, передає УНН з посиланням на сайт УЄФА.

Футболістки "Ліону" повторили рекорд по виходах у фінал (6) і можуть наздогнати німецький "Франкфурт" за перемогами (4). "ПСЖ" грав у фіналі в 2015-му і поступився "Франкфурту" з рахунком 1:2.

У першості Франції команди обмінялися перемогами. Проте "Ліон" став чемпіоном країни, а також переміг "ПСЖ" по пенальті у фіналі Кубка.

У 2011 і 2012 році наставник Патріс Лер привів "Ліон" до двох перших європейських титулів в історії клубу. За "Ліон" грали Ширлі Крус-Тран і Лора Жорж, які зараз виступають за "ПСЖ". Таким чином П.Лер може стати першим триразовим володарем трофею серед тренерів.

Орієнтовні склади команд за версією УЄФА виглядають так:

"Ліон": Буадді; Уара-Д'Оммо, М'Бок Баті, Ренар, Б'юкенен; Кумагаі, Абілі, Марожан, Мажрі; Ле Соммі, Хегерберг/Морган.
"ПСЖ": Кеджінек; Деланнуа, Жорж, Паредес; Перісса, Геора, Форміга, Крус-Тран, Лоуренс; Делі, Крістіане.

Примітно, головний тренер "ПСЖ" П.Лер вважає саме "Ліон" фаворитом фіналу жіночої Ліги чемпіонів УЄФА, але його візаві Жерар Прешер не думає цим спокушатися.

Зауважимо, що зустріч стартуватиме о 21:45.

Як повідомляв УНН, на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського, який наступного року прийме фінал жіночої Ліги чемпіонів, розпочалось проведення капітального ремонту.

Українські Національні Новини

Спорт