solomyanskiy-raysud-kiyeva-obere-zapobizhniy-zakhid-m-martinenku-u-drugiy-polovini-dnya-nabu-dopovneno

Солом'янський райсуд Києва обере запобіжний захід М.Мартиненку у другій половині дня - НАБУ (доповнено)

 • 8349 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Солом'янський районний суд міста Києва обиратиме запобіжний захід щодо колишнього народного депутата Миколи Мартиненка у п'ятницю у другій половині дня. Про це йдеться у повідомленні НАБУ в Twitter, передає УНН.

"Солом'янський райсуд міста Києва сьогодні, 21 квітня, у другій половині дня обере запобіжний захід щодо Миколи Мартиненка", - йдеться у повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ та САП клопотатимуть про обрання щодо екс-депутата запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою застави у 300 млн грн.

Як зазначили у НАБУ, сторону обвинувачення у "справі Мартиненка" представлятимуть ті самі прокурори САП, що і у "справі голови ДФС".

Також вказано, що НАБУ та САП мають два місяці для збору доказової бази для публічного обвинувачення екс-депутата М.Мартиненка у суді.

Як зазначається, слідчого суддю, який обиратиме запобіжний захід затриманому екс-нардепу, визначить автоматизована система.

У відомстві додали, що за вчинення злочинів, інкримінованих екс-нардепу М.Мартиненку, йому загрожує покарання у вигляді арешту на термін від 8 до 12 років.

Нагадаємо, 20 квітня М.Мартиненка затримали. Керівник САП Н.Холодницький повідомив, що САП погодила повідомлення про підозру екс-депутату.

За його словами, правова кваліфікація дій - ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 КК України.

Н.Холодницький також додав, що досудовим розслідуванням установлено, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі службових осіб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат, службових осіб “STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH”, а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком М.В. було вчинено розтрату коштів ДП “СхідГЗК” в розмірі 17,28 млн дол. США шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП “СхідГЗК” через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

У подальшому вказані кошти, перераховано на рахунки компанії STEUERMANN із використанням офшорних компаній “WARGRAVE TRADING LLP” та “DALLAS FUEL SA” керівниками та учасниками злочинної організації обернуто на власну користь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП