spikeri-ukrayini-gruziyi-ta-moldovi-pidpisali-deklaratsiyu-pro-stvorennya-tristoronnoyi-mizhparlamentskoyi-asambleyi

Спікери України, Грузії та Молдови підписали декларацію про створення тристоронньої міжпарламентської асамблеї

 • 11590 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Сьогодні у Києві відбулося офіційне підписання заяви про створення міжпарламентської асамблеї парламентів України, Грузії та Молдови, яку підписали голови парламентів трьох країн, передає кореспондент УНН.

Під час офіційної церемонії відповідну заяву підписали голова Верховної Ради України Андрій Парубій, голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе та голова парламенту Молдови Андріан Канду.

"Згідно зі статутами і регламентами, цей процес є не одномоментним. Цей процес потім має бути затверджений робочими групами, обраними від кожного парламенту. Але має бути зроблений перший крок – проголошення міжпарламентської асамблеї і я маю надію, що ми наше остаточне засідання, яке ми розпочали в Кишиневі, продовжуємо в Україні, зможемо провести у Тбілісі, де вже буде офіційне формальне створення цієї міжпарламентської асамблеї. І я переконаний, що цей майданчик дасть нам набагато більше нових можливостей для співпраці і нових можливостей для взаємодії", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій перед підписанням цього документу.

Як повідомляв УНН, з 8 по 9 червня у Києві пройде велика міжнародна конференція, на якій буде проголошено створення міжпарламентської асамблеї "Україна-Грузія-Молдова".

Українські Національні Новини

Політика