spodivaius-odesi-bude-lehshe-budanov-pro-znyshchennia-rosiiskoho-bombarduvalnyka-tu22m3

"Сподіваюсь, Одесі буде легше", – Буданов про знищення російського бомбардувальника Ту22М3

 • 31314 переглядiв

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розкрив подробиці успішної засідки та знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3 на відстані 308 кілометрів, висловивши сподівання, що тепер Одеса почуватиметься трохи краще.

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки Міноборони України, передає УНН.

Деталі

Можу єдине сказати ― літак був уражений на відстані 308 кілометрів, достатньо далеко. Плідна і довга робота дає про себе знати. Це той же прийом і ті ж засоби, які ми використовували, коли знищували в повітрі літак А-50

розповів Кирило Буданов.

За його словами, на ракетоносій, який наносив удари по цивільних українських містах, влаштували засідку.

Тиждень була, скажімо так, сама "засідка". Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

повідомив Кирило Буданов.

Шеф української розвідки нагадав, що це перше збиття літака дальньої авіації у російсько-українській війні, відзначивши однак, що держава-агресор ще має такі бомбардувальники.

Після успішної операції ГУР МО України у взаємодії з Повітряними силами Кирило Буданов висловив сподівання, що Одесі, яка зазнала значних руйнувань цивільної інфраструктури саме від випущених з Ту22М3 ракет Х-22, зараз стане трохи легше, оскільки терористична москва буде змушена використовувати інші способи.

Сподіваюсь, Одесі зараз буде трохи легше. Х-22, я сподіваюся, більше не побачать

сказав Кирило Буданов.

Доповнення

У результаті операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який у ніч на 19 квітня запускав ракети по Україні. Ворожий літак вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими самими засобами, якими раніше було уражено російський А-50.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук заявив, що вперше зенітні ракетні підрозділи ЗС ЗСУ у взаємодії з розвідкою знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 з двома крилатими ракетами Х-22.

У росії підтвердили загибель одного з пілотів збитого бомбардувальника Ту-22М3.

Буданов прокоментував, чим Україна збиває стратегічні літаки рф19.04.24, 17:16 • [views_0]