sproba-kemerona-perekonaty-trampa-rozblokuvaty-dopomohu-ukraini-provalylasia-the-guardian

Спроба Кемерона переконати Трампа розблокувати допомогу Україні провалилася - The Guardian

 • 67375 переглядiв

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не зміг переконати колишнього президента Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу в 60 мільярдів доларів.

Спроба міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона переконати експрезидента та потенційного кандидата в президенти від Республіканської партії у США Дональда Трампа дозволити Конгресу надати Україні військову допомогу обсягом 60 млрд доларів, схоже, провалилася. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

"Спроба Девіда Кемерона переконати Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 млрд доларів, схоже, провалилася, оскільки британському міністру закордонних справ навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу Майком Джонсоном, який теоретично міг би поставити пакет на голосування", - пише видання.

Натомість, як вказано, конгресмен від Джорджії Марджорі Тейлор Грін погрожувала достроковим голосуванням, щоб усунути Джонсона з посади за те, що він навіть підтримав голосування.

Під час приватної вечері на базі Трампа у Флориді, Кемерон закликав Трампа визнати, що це в інтересах США, щоб путін не отримав винагороду за захоплення землі в Україні, пише видання.

Він також наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року для кожного члена НАТО будуть розроблені плани досягнення або перевиконання цільових витрат на оборону. Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном.

Також Кемерон і державний секретар США Ентоні Блінкен провели спільну пресконференції, на якій закликали Конгрес США розблокувати допомогу Україні.

Нагадаємо

Напередодні поїздки у Вашингтон, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон провів переговори з Дональдом Трампом, - під час зустрічі британський політик закликав республіканців підтримати допомогу Україні.