ssha-hotovi-pity-na-podalshi-kroky-proty-kytaiu-yakshcho-vin-dopomahatyme-rf-u-viini-v-ukraini

США готові піти на "подальші кроки" проти Китаю, якщо він допомагатиме рф у війні в Україні

 • 17778 переглядiв

США попереджають Китай про "подальші кроки", якщо він допомагатиме росії нарощувати свій військовий потенціал і уникати санкцій через вторгнення в Україну.

Сполучені Штати застерегли Китай від допомоги росії у війні в Україні, заявивши про готовність "вжити подальших кроків у разі потреби". Про це повідомляє Голос Америки, пише УНН.

Ми вважаємо, що КНР підтримує військові зусилля росії, допомагаючи їй нарощувати оборонне виробництво,

- заявив заступник представника Держдепартаменту Відант Пател.

Деталі

Він пояснив, що КНР постачає росії значну кількість верстатів, мікроелектроніки, оптики, безпілотників, технології для виробництва крилатих ракет, а також нітроцелюлозу, яку рф використовує для виробництва збройного палива.

За словами Патела, США вважають, що ці матеріали "заповнюють критичні прогалини у російському циклі оборонного виробництва" та допомагають відродити російський ВПК.

Доповнення

Держсекретар США Ентоні Блінкен цього тижня проводить переговори з міністрами закордонних справ країн Великої сімки на італійському острові Капрі.

Пізніше Блінкен відвідає Китай, де, як очікується, висловить стурбованість Вашингтона щодо підтримки Пекіном російського ВПК.

Представник Держдепартаменту Меттью Міллер заявив журналістам у вівторок, що в останні місяці США спостерігають експорт із Китаю до росії матеріалів, які використовуються для посилення російського військово-промислового комплексу та виробництва озброєнь, які використовуються на полях битв в Україні.

Держсекретар справді планує відвідати Китай найближчими тижнями… і, як очікується, порушить там це питання,

– сказав Міллер.

Нагадаємо

Міністерка фінансів США Джанет Єллен попередила китайські банки та експортерів про "значні наслідки", якщо вони допомагатимуть зміцнювати військовий потенціал росії або допомагатимуть москві ухилятися від санкцій, запроваджених через її вторгнення в Україну.