ssha-khochut-naklasty-sanktsii-na-odyn-iz-pidrozdiliv-tsakhalu-zmi

США хочуть накласти санкції на один із підрозділів ЦАХАлу – ЗМІ

 • 27165 переглядiв

Очікується, що США введуть санкції проти ультраортодоксального підрозділу ізраїльської армії під назвою "Нецах Ієгуда", що стане першим випадком застосування санкцій проти ізраїльської військової частини.

Ізраїльські лідери в неділю різко розкритикували очікуване рішення США запровадити санкції проти підрозділу ультраортодоксальних солдатів ізраїльської армії. Про це пише AP, передає УНН.

Деталі

Рішення, яке очікується вже в понеділок, ознаменує собою перший випадок, коли США запровадили санкції проти підрозділу ізраїльської армії, і це ще більше погіршить відносини між двома союзниками, які ставали все більш напруженими під час війни Ізраїлю в Газі.

У той час як офіційні особи США відмовилися назвати підрозділ, який, як очікується, буде підданий санкціям, ізраїльські лідери та місцеві ЗМІ ідентифікували його як Netzah Yehuda — піхотний батальйон, заснований приблизно чверть століття тому для залучення ультраортодоксальних чоловіків до армії. Багато релігійних чоловіків звільняються від того, що вважається обов’язковим.

Ізраїльські лідери засудили очікуване рішення як несправедливе, особливо в той час, коли Ізраїль перебуває у стані війни, і пообіцяли йому протистояти.

Якщо хтось думає, що може накласти санкції на підрозділ ЦАХАЛу, я буду боротися з цим усіма силами

заявив прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху.

Генштаб ЦАХАЛу затвердив план продовження бойових дій у Газі22.04.24, 00:19 • [views_0]