ssha-nadadut-ukrayini-55-mln-dolariv-dlya-pidgotovki-do-zimi-v-umovakh-viyni

США нададуть Україні 55 млн дол. для підготовки до зими в умовах війни

 • 168546 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні 55 млн доларів для підготовки до зими в умовах війни проти росії. Кошти спрямують на ремонт і технічне обслуговування труб та обладнання, яке постачає газ до будинків, закладів медицини та освіти, а також підприємств у всіх регіонах країни, пише УНН з посиланням на сайт USAID.

Цитата

"Ці нові кошти є доповненням до тієї значної допомоги, яку USAID надає енергетичному сектору України від початку повномасштабного російського вторгнення, і допоможуть забезпечити безперебійне постачання українцям тепла та гарячої води. У межах цієї ініціативи USAID вже надало труби та інше обладнання, яке допомогло відновити надання комунальних послуг 22 тис. киян, що втратили доступ до цих послуг внаслідок руйнування цивільної інфраструктури російськими військами", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Окрім цього, USAID надасть електрогенератори для лікарень, центрів перебування внутрішньо переміщених осіб та прихистку соціально вразливих громадян. Повідомляється, що першочергова увага при наданні допомоги приділятиметься регіонам, що найбільш постраждали від війни, - Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Харківська та Чернігівська області.

Програма, у межах якої надаються кошти, - "Енергетична безпека" - розрахована на п'ять років та спрямована на допомогу Україні у створенні більш безпечного і прозорого енергосектору, що забезпечить "надійне та доступне постачання енергії українцям поряд зі зниженням залежності від російського газу та електроенергії".

Нагадаємо

Сполучені Штати готові надавати Україні щомісячну допомогу обсягом 1,5 млрд доларів до тих пір, поки триватиме війна з росією.

Українські Національні Новини

Політика