ssha-ne-pidtrimuyut-referendumiv-na-nepidkontrolnikh-teritoriyakh-ukrayini-klimpush-tsintsadze

США не підтримують референдумів на непідконтрольних територіях України - Климпуш-Цинцадзе

 • 7116 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Сполучені Штати Америки чітко підтримують виконання мінських угод і неможливість проведення будь-якого референдуму на непідконтрольних територіях України. Про повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час Національного оборонного хакатону з питань галузі безпеки і оборони України, передає УНН.

"Була чітка реакція і з Білого дому, і з Ради національної безпеки США, яка підтверджує те, що США чітко займають позицію підтримки виконання мінських угод і неможливості проведення будь-якого референдуму на території нашої країни, яка по суті її не контролює", - сказала віце-прем'єр, коментуючи інформацію про те, що нібито на саміті у Гельсінки Путін запропонував Трампу провести рефрендум на Донбасі.

Тому, наголосила Климпуш-Цинцадзе, є абсолютно чітка заява, яка відповідає усім попереднім запевненням США стосовно України.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що адміністрація Дональда Трампа "не розглядає підтримку" заклику президента РФ Володимира Путіна до референдуму на сході України.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що на саміті в Гельсінкі російський лідер запропонував для врегулювання конфлікту на сході України провести там референдум.

Україна звернулася до США з проханням надати офіційне роз'яснення ймовірної пропозиції президента Росії Володимира Путіна Президенту США Дональду Трампу про проведення референдуму на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика