ssha-pidtrimuyut-pravo-ukrayini-mati-yedinu-pomisnu-tserkvu-posol

США підтримують право України мати єдину помісну церкву - посол

 • 10653 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Сполучені Штати підтримуватимуть Україну у праві мати єдину Українську Автокефальну Православну Церкву. На цьому наголосив посол Сполучених Штатів Америки з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюель Браунбек під час зустрічі із Президентом України Петром Порошенком, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

"...Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та праві мати єдину Українську Автокефальну Православну Церкву", - цитує слова посла прес-служба АП.

У свою чергу Президент Порошенко ознайомив Посла Браунбека з кроками, що здійснюються на шляху створення Української Автокефальної Православної Церкви. Він також подякував американській стороні за активну підтримку України у цьому процесі.

Крім того, Президент привернув увагу Посла до чисельних свідчень жахливих порушень прав і свобод людини, зокрема релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях. Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування в окупованому Донбасі та Криму українських віруючих Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, представників інших віросповідань.

Нагадаємо, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що у разі отримання Томосу на створення єдиної помісної автокефальної церкви, українська церква може стати найбільшою в світовому православ’ї.

Українські Національні Новини

Політика