ssha-proponuiut-knr-ta-rf-perehovory-shchodo-obmezhennia-yadernoi-zbroi

США пропонують КНР та рф переговори щодо обмеження ядерної зброї

 • 22883 переглядiв

Сполучені Штати пропонують негайні двосторонні переговори з Росією та Китаєм щодо контролю над стратегічними озброєннями без будь-яких попередніх умов.

Сполучені Штати готові розпочати двосторонні переговори з росією та Китаєм щодо контролю над стратегічними озброєннями. Про це заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд, - 18 березня посадовиця заявила, що Вашингтон готовий до переговорів негайно і без будь-яких попередніх умов, передає УНН, із посиланням на DW.

Сполучені Штати готові розпочати двосторонні переговори з Росією та Китаєм щодо контролю над озброєннями вже зараз, без жодних попередніх умов. Все, що вони повинні зробити, це сказати "так" і добросовісно сісти за стіл переговорів"

- заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд на засіданні Ради Безпеки ООН.

За словами Томас-Грінфілд, ядерні держави повинні підготувати мораторій на правила ядерних випробувань.

Минулого року росія призупинила свою участь у Договорі про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО). У відповідь на це, влада США оголосила, що перестає повідомляти російській стороні про статус і місцезнаходження ракет і пускових установок, і це є "законні контрзаходи у відповідь на триваючі порушення ДСНО з боку Росії".

Прессекретар кремля дмитро пєсков зазначав, шо рф нібито готова до перемовин, але відносини з США "настільки погані й перебувають на такій низькій точці", що говорити про такі дії "поки що не доводиться".

Нагадаємо

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі применшив можливість ядерної війни на тлі погроз путіна.

Колишній президент Трамп заявив, що домовиться з росією про угоду, щоб запобігти подальшому вторгненню в Україну, стверджуючи, що путін не наважився б напасти, якби Трамп був президентом, водночас критикуючи союзників по НАТО за те, що вони не платять свою справедливу частку.

18.03.24, 21:27 • [views_0]

Ігор Тележніков

Політика