ssha-vvazhayut-scho-ozkhz-pidtverdila-visnovki-londona-pro-otruyennya-skripaliv

США вважають, що ОЗХЗ підтвердила висновки Лондона про отруєння Скрипалів

 • 10245 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Американська адміністрація вважає, що Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Великої Британії про обставини замаху на Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері. Про це повідомила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, виступаючи на засіданні Ради Безпеки присвяченому отруєнню Скрипалів на території Сполученого Королівства, інформує УНН.

“Я скажу лише таке: Організація із заборони хімічної зброї оприлюднила незалежний доповідь, який підтвердив проведений Сполученим Королівством лабораторний аналіз токсичних речовин, застосованих в Солсбері”, — заявила Хейлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки у Росії є все необхідне для отруєння Скрипалів

“Як ми вже говорили раніше, США згодні з оцінкою Великобританії, що полягає в тому, що Росія несе відповідальність за хімічну зброю в Солсбері. Незалежно від того, чи йде мова про їх пряму дію або про безвідповідальною втрати контролю над отруйною речовиною, що, можливо, ще гірше, наша підтримка британських друзів і колег залишається непохитною”, — додала дипломат.

У свою чергу постійний представник Російської Федерації при ООН Василь Олексійович Небензя на засіданні Радбезу заявив, що “в доповіді ОЗХЗ немає нічого, що допомогло б британській стороні обґрунтувати свою брехливу версію про причетність РФ до події в Солсбері. Головне, чого там немає — це висновків про те, що речовина, використана в Солсбері, було вироблено в РФ”.

Нагадаємо, на засіданні Радбезу ООН генеральний директор Організації із заборони хімічної зброї Марк-Майкл Блум під час презентації звіту про технічну підтримку, надану Великій Британції у справі про резонансне отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері підтвердив, що речовини BZ не було у відібраних пробах.

Українські Національні Новини

Політика