ssha-zaklikali-rf-poklasti-kray-nasilstvu-na-donbasi

США закликали РФ покласти край насильству на Донбасі

 • 11205 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Якщо Кремль захоче, то насильства на Донбасі можна покласти край хоч завтра. Про це під час брифінгу заявила офіційний представник державного департаменту США Хізер Нойєрт, передає УНН.

"Я хотіла б звернути вашу увагу на триваючу агресію Росії в Україні. Це був один з найжорстокіших тижнів за рік", - зазначила вона.

"Кремль контролює насильство на сході України і край цьому насильству можна покласти хоч завтра, якщо Кремль захоче це зробити. Росія заявила, що хоче захистити російськомовних, але, як наш спеціальний представник по переговорах щодо України Курт Волкер неодноразово вказував, наразі в світі немає жодного місця, більш небезпечного для російськомовних, ніж на сході України", - додала Нойєрт.

З її слів, солдати і мирні жителі продовжують гинути в результаті конфлікту.

"І хоча Росія "увічнює" насильство на сході України, вливаючи в регіон гроші, солдат і ресурси, російська економіка продовжує застоюватися. Ми закликаємо Росію припинити свою агресію в Україні і виконати свої зобов'язання згідно з мінським угодами", - зазначила представник держдепу.

Нагадаємо, бойовики здійснили 49 обстрілів позицій українських військових.

Українські Національні Новини

Політика