ssha-zaklykaly-yes-zmenshyty-podatky-na-dokhody-vid-zamorozhenykh-aktyviv-rosii

США закликали ЄС зменшити податки на доходи від заморожених активів Росії

 • 30583 переглядiв

США закликають ЄС знизити податки на доходи від заморожених російських активів, щоб максимізувати кошти, які можуть бути позичені Україні, потенційно до 50 мільярдів доларів цього літа, шляхом випуску облігацій або позик, що погашатимуться за рахунок відсотків від цих активів.

Влада США закликала європейських регуляторів знизити податки на доходи від заморожених російських активів. Про це повідомила газета Financial Times з посиланням на заступника помічника президента США з національної безпеки Даліпа Сінгха, який займається питаннями світової економіки, передає УНН.

Деталі

США виступили з ініціативою знизити податки на доходи від заморожених російських активів у рамках пропозиції щодо фінансування України шляхом позик під майбутні прибутки від цих активів.

Цей план може бути реалізований за рахунок випуску облігацій для приватного сектора або кредитів з боку урядів G7, які будуть погашені насамперед за рахунок відсоткових доходів від заморожених активів. Згідно з цим планом, Україна може отримати $50 млрд вже цього літа.

Даліп Сінгх заявив, що дуже важливо "максимізувати річний процентний дохід" від заморожених російських активів. Кредиторам знадобляться гарантії, що вони отримають погашення, чого можна досягти, відклавши певну частку резервів під відсотки. Зміна податкового режиму може збільшити щорічний відсотковий дохід від заморожених активів до €5 млрд.

Не лише те, куди інвестуються активи, має значення, а й рівень їх оподаткування. Ми повинні максимально використати кожен євро із цих знерухомлених резервів на благо України

заявив Даліп Сінгх.

За його словами, країни G7 планують передати Україні кошти від заблокованих активів вже цього літа.

Скасування податків вимагатиме "значних юридичних змін у системі оподаткування корпорацій у Бельгії", сказав один із учасників обговорень. Він також додав, що зміна податкового режиму є малоймовірною.

Доповнення

Основна частина активів російського центрального банку — приблизно 190 млрд євро — зберігається в Euroclear.

Кулеба та Кемерон обговорили заморожені активи рф: "Мають бути використані на благо України"19.04.24, 09:47 • [views_0]