startap-shtuchnoho-intelekta-ilona-maska-ochikuie-shist-miliardiv-dolariv-finansuvannia

Стартап штучного інтелекта Ілона Маска очікує шість мільярдів доларів фінансування

 • 18476 переглядiв

Ілон Маск, ймовірно, залучить $6 мільярдів для свого ШІ-стартапу xAI, конкурента OpenAI, щоб розробити "хороший" загальний штучний інтелект, який має на меті зрозуміти людство.

Ілон Маск переконав велику групу інвесторів щодо залучення 6 млрд доларів на розвиток xAI, конкурента OpenAI в сфері штучного інтелекту, передають Handelsblatt і Techcrunch, повідомляє УНН.

Деталі

Ілон Маск ймовірно близький до залучення 6 мільярдів доларів, при попередній оцінці $18 млрд, на розвиток xAI, - стартапу зі штучним інтелектом, який наразі є ключовим конкурентом OpenAI. Умови угоди вже змінювалися. Кілька тижнів тому було оголошено, що стартап xAI, хоче зібрати чотири мільярди доларів, втім на сьогодні ЗМІ повідомили про ймовірність залучення фінансування у шість мільярдів доларів. Очікується, що в цьому раунді візьмуть участь Sequoia Capital і Future Ventures, фонд венчурного капіталу, яким керує давній друг Маска Стів Юрветсон.

Довідково

Маск заснував AI-стартап xAI  навесні 2023 року. Згідно з його власними заявами, він переслідує головну мету розробки "хорошого" загального штучного інтелекту, який хоче зрозуміти людство, а не знищувати його. Воно має докопатися до суті всіх питань, які вчені ще не змогли вирішити. Відповідно до сайту, команда складається з інженерів, які працюють у таких компаніях, як Google , Microsoftі постачальник ChatGPT OpenAI.

Нагадаємо

Бум штучного інтелекту (ШІ) вимагає величезних обчислювальних потужностей та енергетичних навантажень, що створює ризики для електромережі та переходу на більш чисті джерела енергії. 

У Instagram з'явилася реклама додатків, які генерують несанкціоновану оголену натуру за допомогою штучного інтелекту. Після того, як дослідники з 404 Media виявили їх сукупність, материнська компанія Meta швидко видалила їх, але попри заяви компанії Цукерберга, створені штучним інтелектом глибокі фейки можуть продовжувати "перенасичувати інтернет".