stefanishyna-ochikuie-ukhvalennia-perehovornoi-ramky-shchodo-vstupu-ukrainy-do-yes-u-chervni

Стефанішина очікує ухвалення переговорної рамки щодо вступу України до ЄС у червні

 • 15356 переглядiв

Україна очікує, що Європейський Союз затвердить рамки переговорів щодо її вступу до ЄС у червні, що відкриє шлях до початку переговорного процесу, як заявила віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанішина.

Рішення про затвердження переговорної рамки, яка дасть старт для переговорного процесу щодо вступу України до Європейського Союзу, очікується у червні. Про це розповіла журналістам віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає кореспондент УНН.

"Ми маємо чіткі домовленості з європейськими інституціями. На минулому тижні в Україні перебувала делегація Європейської комісії, де ми заснували чіткий календар подій. Тому на червень орієнтуємося, що затвердять переговорну рамку. Вже наступного тижня я перебуватиму у Брюсселі разом на зустрічі міністрів європейських справ, які вже в червні мають ухвалити таке рішення. Прогнози в нас достатньо оптимістичні і, в першу чергу, ми працюємо з державами-членами ЄС. Це і країни, які підтримують нас, а також країни, які мають певні застереження", - сказала Стефанішина.

Вона нагадала, що нещодавно відбулися переговори зі Словаччиною, Угорщиною щодо затвердження переговорної рамки.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запевнив, що Словаччина підтримує вступ України до ЄС і не перешкоджатиме цьому процесу та навіть поділиться своїм досвідом вступу до Євросоюзу.