strategiyu-reformi-mitnitsi-v-ukrayini-onovlyat-scho-peredbachayetsya

Стратегію реформи митниці в Україні оновлять: що передбачається

 • 899952 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Кабінет міністрів України оновлює стратегію реформування митниці, яка включатиме в себе подальшу її інтеграцію з ЄС, спільний контроль на західному кордоні, комплексне будівництво прикордонної інфраструктури, цифровізацію та боротьбу з корупцією. Про це ідеться у заяві прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, передає УНН.

За словами Шмигаля, Україна вже реалізує можливості митного безвізу з ЄС в режимі спільного транзиту (NCTS), а також отримала від Єврокомісії високу оцінку щодо виконання її вимог у митній сфері.

Цитата

«Подальша реформа митниці передбачає низку практичних кроків. Це встановлення сканерів. Це спільний контроль українських митників та митників країн ЄС. Для цього необхідно узгодити наше законодавство з європейським. Один з пріоритетних напрямків реформування – цифровізація митниці. Йдеться про обмін даними, електронну чергу, що впорядкує перетин кордону, електронне розмитнення в «Дії»», - повідомив Шмигаль.

Він наголосив, що окремим напрямком буде модернізація прикордонної інфраструктури.

Очільник уряду дав завдання створити робочу групу для оновлення стратегії реформування митниці.

Доповнення

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України звільнив керівний склад митниці, зокрема, в.о. голови Державної митної служби України Вячеслава Демченка.

Згодом стало відомо про про звільнення Олександра Щуцького з посади першого заступника голови Державної митної служби України.

Окрім того, відсторонено від виконання повноважень за посадою та порушено дисциплінарне провадження стосовно заступника голови Державної митної служби України Руслана Черкасського.

Українські Національні Новини

Економіка