stribunka-u-visotu-geraschenko-vigrala-mizhnarodni-zmagannya-v-chekhiyi

Стрибунка у висоту Геращенко виграла міжнародні змагання в Чехії

 • 19590 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Місто Острава (Чехія) приймала міжнародні легкоатлетичні змагання у приміщенні “CZECH INDOOR GALA” в чотирьох дисциплінах якого участь взяли українці, повідомляє УНН з посиланням на Федерацію легкої атлетики України.

Відразу три українки вийшли виступати до сектора зі стрибків у висоту – Ірина Геращенко, Катерина Табашник і Ярослава Магучіх. Серед їхніх основних суперниць були Лаверн Спенсер з Сент-Люсії і чешка Міхаела Груба.

Найвище з усіх стрибнули Геращенко і Груба. Обидві подолали позначку на висоті нового рекорду змагань – 1,93 м. Проте за спробами переможницею стала саме українка. Катерина Табашник замкнула першу трійку (1,91 м). Спенсер (1,88 м) і Магучіх (1,80 м) посіли четверте і п’яте місця відповідно.

Змагання зі стрибків у довжину з рекордом турніру виграв грек Мілтіадіс Тентоглу (7,93 м). Українці Владислав Мазур і Сергій Никиоров посіли п’яте і сьоме місця відповідно. Мазур у найкращій зі спроб приземлився на позначці 7,65 м, а Никифоров – 7,57 м.

Варто відзначити, що наша Христина Стуй, яку в останні роки часто турбують травми, в Остраві змагалася у бігу на дистанції 60 метрів. У першому колі її час був 7,34 с. У фіналі українка скинула з нього ще дві соті і фінішувала п’ятою (7,32 с). Перемогла полька Єва Свобода (7,21 с).

Як повідомляв УНН, на ОІ-2016 Геращенко входила до десятки кращих.

Українські Національні Новини

Спорт