sud-areshtuvav-450-mln-grn-yaki-dfs-mala-viplatiti-importeram-nabu

Суд арештував 450 млн грн, які ДФС мала виплатити імпортерам - НАБУ

 • 9091 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Соломянський районний суд Києва арештував 450 млн грн донарахувань, які Державна фіскальна служба України повинна була повернути компаніям-імпортерам за рішенням суду. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Національне антикорупційне бюро України, передає УНН.

"За клопотанням детективів НАБУ Солом'янський районний суд м. Києва наклав арешт на 450 млн грн. Це – сума донарахувань, раніше сплачена до бюджету, яку митниця мала повернути імпортерам за рішенням суду", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ уточнили, що за версією слідства, низка компаній-імпортерів за участю окремих службових осіб ДФС намагалися розмитнити товар, ввезений в Україну за свідомо заниженою ціною.

У відомстві додали, що працівники митниці декларації не приймали й коригували розмір платежу, що підлягав сплаті, приводячи його у відповідність до вимог Митного кодексу України.

"Імпортери сплачували різницю між заявленою та донарахованою сумами митних платежів й забирали товар для подальшої реалізації всередині країни. Після чого в судовому порядку домагалися скасування рішення про донарахування митних платежів",- пояснили в НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САП оголосила підозру екс-нардепу у справі завдання 6,4 млн євро збитків "Енергоатому"

В НАБУ арештовані кошти вважають речовими доказами у провадженні щодо фактів мінімізації митних платежів при здійсненні імпортних операцій низкою комерційних структур.

"Вони (кошти – ред.) можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також є набутими кримінально протиправним шляхом", - підкреслили в НАБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП