sud-obmezhiv-svyatashu-deputatski-povnovazhennya

Суд обмежив Святашу депутатські повноваження

 • 4523 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Народному депутату Верховної Ради України від групи "Партія Відродження" Дмитру Святашу не вдалося оскаржити рішення суду першої інстанції про заборону виїзду за кордон, передає УНН з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

У квітні цього року Дзержинський районний суд Харкова заборонив Святашу виїжджати за кордон через банківські борги депутата перед "Укрсиббанком" на суму 30 млн грн.

У кінці травня нардеп спробував оскаржити це рішення в апеляційному суді Харківської області. Необхідність виїзду за межі України Святаш мотивував тим, що він як народний депутат та член груп з міжпарламентських зв'язків із низкою країн, повинен здійснювати свою службову діяльність.

У своїй апеляційній скарзі Святаш також вказав, що погасив частину боргу. Однак, про яку саме суму йдеться мова, у документі не зазначено.

Вивчивши матеріали справи, Апеляційний суд Харківської області залишив рішення суду першої інстанції без змін. Тож народному депутату Дмитру Святашу, як і раніше, заборонено виїжджати за кордон, допоки він не виконає свої боргові зобов’язання.

Українські Національні Новини

Політика