sud-oon-v-gaazi-rozpochav-slukhannya-u-spravi-ukrayini-proti-rf

Суд ООН в Гаазі розпочав слухання у справі України проти РФ

 • 12414 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав слухання, де очікується застосування запобіжних заходів в рамках позову України проти Російської Федерації, передає УНН.

У МЗС України нагадали, що цей позов було подано 16 січня 2017 року до Міжнародного суду ООН з метою притягнення Російської Федерації до відповідальності за підтримку тероризму на сході України та дискримінацію етнічних українців та кримських татар в окупованому Криму.

"У запиті про застосування запобіжних заходів Україна просить суд зобов'язати Російську Федерацію припинити порушення міжнародного права. Зокрема, Україна звертається до суду з клопотанням зобов'язати Російську Федерацію забезпечити ефективний контроль за своїм кордоном, припинити постачання зброї до України, зупинити підтримку незаконних збройних формувань, які завдають шкоди цивільному населенню України, а також утриматись від будь-яких подальших актів етнічної дискримінації в окупованому Криму", - йдеться у заяві МЗС України.

Очікується, що слухання про застосування тимчасових заходів триватимуть чотири дні. Україна представить аргументи в понеділок 6 березня та в середу, 8 березня.

Російська Федерація представить свої аргументи у вівторок 7 березня та в четвер 9 березня.

Як повідомляв УНН, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика