sud-rozblokuvav-rakhunki-dp-lvivvugillya

Суд розблокував рахунки ДП "Львіввугілля"

 • 12746 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 9 березня. УНН. Сьогодні під Господарським судом у Львові з пікетом зібралось кілька десятків шахтарів Львівщини з вимогою розблокування рахунки ДП “Львіввугілля” і виплатити заборговані зарплати. При цьому суддя Господарського суду Наталія Мороз оголосила, що рахунки розблоковано. Про це повідомив кореспондент УНН у Львові.

Раніше УНН повідомляв, що згідно з рішенням ради голів регіонального об'єднання Незалежна профспілка гірників України міста Червоноград, вирішено 9 березня із 9 години ранку призупинити відвантаження вугілля з усіх шахт ДП “Львіввугілля”.

Кореспонденту УНН М.Волинець розповів, що причиною такого рішення шахтарів є те, що наразі рахунки ДП “Львівугілля” заблоковані, і підприємство не має коштів.

Проте сьогодні Львівський господарський суд задовольнив клопотання ДП "Львіввугулля" про розблокування рахунків. Відтак шахтарі отримають заробітну плату за січень-лютий цього року, це рішення оголосила сьогодні суддя господарського суду Наталія Мороз, яка вела засідання. 

Однак, шахтарі запевнили, що якщо зарплата не буде виплачена, вони повернуться та продовжать пікетувати суд.

Нагадаємо, 10 лютого міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що заборгованість із виплати зарплат шахтарям державних шахт повністю погашено.

Українські Національні Новини

Суспільство