sud-sogodni-obere-zapobizhniy-zakhid-grupi-organizatoriv-sprobi-vikradennya-eks-rosiyanina-prokuror

Суд сьогодні обере запобіжний захід групі організаторів спроби викрадення екс-росіянина - прокурор

 • 9134 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Затриманій групі осіб, в тому числі чинному працівнику поліції Обухова, які намагалися викрасти бізнесмена, колишнього громадянина Російської Федерації, сьогодні суд Києва обере запобіжні заходи. Про це сказав у п'ятницю під час брифінгу прокурор Київської області Дмитро Чібісов, передає кореспондент УНН.

"Ми затримали керівника одного з територіальних підрозділів поліції, а також групу осіб. Всім їм наразі пред'явлено підозру. Сьогодні стосовно них буде обиратися запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ми будемо відпрацьовувати їхні зв'язки", - сказав Д.Чібісов.

На уточнення журналістів про те, чи підтверджується інформація, що цим правоохоронцем був керівник територіального підрозділу Обухова, він відповів, що не може коментувати цю інформацію. Але підтвердив, що затриманий правоохоронець є поліцейським з Обухова. Також він не назвав бізнесмена, якого намагалися викрасти.

У свою чергу заступник начальника ГУ СБУ у Києві та Київській області Павло Данюков розповів, що під час документування, у першу чергу технічними засобами, було з'ясовано, що правоохоронець, маючи зв'язки у кримінальних колах, запропонував свої послуги з викрадення бізнесмена, який є колишнім громадянином Росії.

"Крім фізичного викрадення було запропоновано, і нас дуже здивувало, такий план викрадення комерсанта, як задіяння в цьому викраденні саме СБУ. Зокрема, прикриваючись своїми зв'язками з головою СБУ Василем Грицаком, цей правоохоронець пропонував здійснити захоплення комерсанта через порушення стосовно нього кримінального провадження та депортацію в Російську Федерацію. Після доповіді такої інформації, справа перебувала на щоденному контролі у голови СБУ", - зазначив він.

У результаті документування, наголосив П.Данюков, було з'ясовано, що жодних зв'язків з СБУ, а, в першу чергу, з очільником спецслужби, у зловмисників немає. "Таким чином, на нашу думку, вони хотіли можливо дискредитувати службу в особі голови Василя Грицака", - додав він.

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов також зазначив, що працівник поліції, а також група осіб затримані, а бізнесмен, якого намагалися викрасти, перебуває в безпечному місці.

Нагадаємо, зловмисників, які намагалися викрасти екс-громадянина Росії, затримали правоохоронці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП