sud-sogodni-rozglyane-klopotannya-pro-povernennya-zastavi-vnesenoyi-za-rozenblata

Суд сьогодні розгляне клопотання про повернення застави, внесеної за Розенблата

 • 11719 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Солом’янський районний суд Києва сьогодні розгляне клопотання захисту народного депутата України Борислава Розенблата про повернення застави, внесеної за нардепа, у сумі 7 млн грн. Про це повідомив УНН його адвокат Костянтин Глоба.

За словами адвоката, засідання з розгляду клопотання захисту призначене у Солом’янському районному суді Києва на сьогодні на 14:30.

"На сьогодні згідно з законом, зі спливом обов’язків у пана Розенблата, виникає у заставодавця право повернути заставу, що я на сьогодні реалізовую", - зазначив К.Глоба.

Відповідаючи на уточнення про те, що захист просить повернути заставу, внесену за Розенблата на підставі того, що не були продовжені процесуальні обов’язки щодо нардепа, К.Глоба сказав: "Було обрано запобіжний захід й обов’язки і 16 жовтня (2017 року) дані обов’язки і та ухвала, якою вони обиралися, закінчили терміни своєї дії. І потім вже, на нашу думку, було незаконне покладення нових обов’язків (на Б.Розенблата – ред.)", - пояснив він.

Адвокат вважає, що нове клопотання про продовження обов’язків щодо їхнього підзахисного, яке було подане на розгляд суду САП, "не передбачене Кримінальним процесуальним кодексом".

"Ця помилка прокуратури і дає нам право звертатися з даним клопотанням", - додав захисник.

Нагадаємо, 18 липня 2017 року Солом’янський районний суд Києва обрав для народного депутата Борислава Розенблата запобіжний захід у вигляді застави у сумі 7 млн грн.

Згодом стало відомо, що застава у сумі 7 млн грн була внесена за Розенблата.

Як повідомляв УНН, у лютому 2018 року НАБУ та САП завершили слідство у справі Полякова і Розенблата і надали їм та їх захисникам матеріали на ознайомлення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП