sud-vidmovivsya-perenositi-rozglyad-klopotannya-pro-prodovzhennya-areshtu-savchenko

Суд відмовився переносити розгляд клопотання про продовження арешту Савченко

 • 8911 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Шевченківський районний суд Києва відмовився переносити розгляд клопотання прокуратури про продовження арешту народному депутату Надії Савченко, передає кореспондент УНН.

"Враховуючи, що у судовому засіданні присутні троє адвокатів, суд не вбачає підстав відкладати судове засідання", - йдеться у рішенні суду.

Варто зазначити, що суд долучив до матеріалів заявленого прокуратурою клопотання заяви 33 громадян, які висловили бажання взяти Савченко на поруки.

Нагадаємо, адвокат заарештованого народного депутата Надії Савченко Олександр Тананакін просив Шевченківський районний суд перенести засідання з продовження їй запобіжного заходу на 5 вересня.

Як повідомляв УНН, 13 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив для Надії Савченко термін тримання під вартою без можливості внесення застави на два місяці - до 10 вересня включно. Апеляційний суд залишив у силі це рішення.

Верховна Рада 22 березня позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. Того ж дня слідчим ГСУ СБ України Савченко було затримано у ВР.

За даними ГПУ, їй повідомили про підозру у злочинах, передбачених ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 КК України.

Генпрокурор Юрій Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт в парламенті.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП