sud-vidmovyv-trampu-u-zakrytti-spravy-pro-nenalezhne-zberihannia-sekretnykh-dokumentiv

Суд відмовив Трампу у закритті справи про неналежне зберігання секретних документів

 • 33116 переглядiв

Федеральний суддя Ейлін Кеннон відхилила клопотання Дональда Трампа про закриття справи щодо неналежного зберігання секретних документів, вилучених з його маєтку в Мар-а-Лаго.

Федеральна суддя Ейлін Кеннон відмовила адвокатам Дональда Трампа у клопотанні про припинення справи щодо неналежного поводження із секретними документами. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Постанова про відмову у клопотанні <...> на підставі неконституційної неясності

йдеться у документі.

Контекст

ФБР під час обшуку в серпні 2022 року в маєтку Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, вилучили в сукупності 102 документи. На 17 із них стояв гриф "цілком таємно".

13 червня суд у Маямі звинуватив експрезидента у справі про неналежне поводження з секретними документами. Трампу загрожує до 400 років позбавлення волі та великий грошовий штраф. Однак, попри судове переслідування, він зможе брати участь у президентських виборах у 2024 році. Сам колишній глава Білого дому стверджує, що не встиг повернути секретні документи через поспіх і сильну завантаженість.

Трамп двічі за 24 години не визнав себе винним і висунув нові звинувачення у справі про секретні документи05.08.23, 02:00 • [views_486795]