sud-vidstoroniv-vid-posadi-politseyskogo-s-oliynika-advokat

Суд відсторонив від посади поліцейського С.Олійника - адвокат

 • 17837 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Голосіївський районний суд міста Києва відсторонив від посади поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють в умисному вбивстві та перевищенні службових обов'язків під час переслідування автомобіля BMW у Києві. Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат родини загиблого підлітка Вадим Васильєв, передає УНН.

"Не дивлячись на маніпуляції і спроби приховати Олійника в канцелярії, його сьогодні відсторонили від виконання професійних обов’язків. Він більше не "коп", - написав В.Васильєв.

Нагадаємо, у ніч на 7 лютого 2016 року під час переслідування автомобіля BMW, в якому перебували чотири підлітки, патрульна поліція відкрила вогонь. У результаті обстрілів пасажир BMW, якому було 17 років Михайло Медведєв, загинув від кульового поранення у серце.

Правоохоронцю повідомлено підозру за ч.1 ст.115 (умисне вбивство), ч.2 ст.15, п.5 ч.2 ст.115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

22 грудня 2016 прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно С.Олійника до Голосіївського райсуду Києва.

30 грудня 2016 Голосіївський райсуд задовольнив клопотання прокурора щодо продовження строку запобіжного заходу підозрюваному у вигляді особистого зобов’язання та відсторонення від посади до 27.02.2017 та направив матеріали кримінального провадження в Апеляційний суд Києва для визначення підсудності.

Апеляційний суд міста Києва у свою чергу передав ці матеріали для визначення підсудності до Вищого спеціалізованого суду України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП