sud-virishuye-pitannya-pro-perervu-u-zasidannyakh-schodo-eks-berkutivtsiv-dlya-slidchogo-eksperimentu

Суд вирішує питання про перерву у засіданнях щодо екс-беркутівців для слідчого експерименту

 • 8751 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Святошинський районний суд Києва вирішує питання про перерву у розгляді кримінального провадження щодо п’ятьох екс-бійців спецпідрозділу "Беркут" - Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського - обвинувачених у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року, у вівторок у зв’язку з необхідністю проведення слідчого експерименту, передає кореспондент УНН.

Під час засідання сторона захисту заявила клопотання про винесення окремої ухвали суду щодо доручення стороні обвинувачення встановити місце знаходження водометів, які використовували правоохоронці під час подій на Майдані у 2014 році, на яких є сліди пострілів, а також надати матеріали слідства щодо огляду цих автомобілів. Адвокати стверджують, що сліди від пострілів залишились внаслідок того, що мітингуючи відкривали вогонь по правоохоронцям.

Крім того сторона захисту заявила клопотання про проведення слідчого експерименту за участі обвинувачених.

Адвокати наголосили, що наразі погода така ж, як була у лютому-березні 2014 року.

При цьому прокуратура заявила клопотання про відкладення судового засідання на місяць-півтора для проведення слідчого експерименту.

При цьому прокурори зазначили, що до 18 квітня буде достатньо часу для проведення слідчої дії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП